Ο οργανισμός μας |

Το Future Library είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία – γεννήθηκε στη Βέροια το 2011 οταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνέλαβε την ιδέα να συμβάλει στη δημιουργία ενός δικτύου δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα, με σκοπό να ενισχύσει στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, χώρων δημιουργικότητας και διάδρασης.
Είμαστε ένα δίκτυο βιβλιοθηκών ανοιχτό σε όλους. Πιστεύουμε με πάθος στη δύναμη της συνεργασίας. Πειραματιζόμαστε με νέες ιδέες. Δεν διστάζουμε να ανοιχτούμε σε νέους τομείς και να κάνουμε “ασυνήθιστες” διασυνδέσεις. Αυτα είναι κάποια βασικά συστατικά για να έχει η βιβλιοθήκη του μέλλοντος θετική επίδραση και να να βελτιώσει τη ζωή μας.

Τι κάνουμε |

Με το hub.futurelibrary.gr χτίζουμε ένα κοινωνικό δίκτυο μέσα απο το οποίο προωθούμε τη διαδικτυακή μάθηση, ενημέρωση και διάδραση με όλα τα μέλη μας. Mεσα απο τα εργαστήρια, τα σεμινάρια και το συνέδριο μας προσφέρουμε καθοδήγηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και υποστηρίζουμε με πόρους την κοινότητα των βιβλιοθηκών για να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες.

Στην Ελλάδα και ακόμα παραπέρα! |

Συνεργαζόμαστε με βιβλιοθήκες απο την Ελλάδα, απο τα Βαλκάνια και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Βήμα βήμα διευρύνουμε το δίκτυο μας και σε άλλες περιοχές. Η έδρα μας είναι στη Βέροια – στεγαζόμαστε στη βραβευμένη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας – και έχουμε γραφείο στην Αθήνα.

Χρηματοδότηση |

Βασικοί χρηματοδότες του Future Library είναι: το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Bill & Melinda Gates Foundation και η Ευρωπαική Ένωση (Competitiveness and Innovation framework program).

logofooter

logo_cmyk_red

KIKPELOGOGREEK

cip_logo

Επικοινωνήστε μαζί μας και πείτε μας τη γνώμη σας.