Ελάτε να …ανάψουμε τα φώτα!

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Απριλίου
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ανοίγει τις πόρτες του ανακαινισμένου 2ου ορόφου με τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια
“Από την Έρευνα στη Διδασκαλία” του Future Library.
image_edu-(2)
Η διεθνώς βραβευμένη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανακαίνιση του 2ου ορόφου της, χάρη στην ολόθερμη ανταπόκριση του κόσμου στην εκστρατεία υποστήριξης που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών.
Ο 2ος όροφος, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε μία υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων, θα ανάψει τα φώτα του την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, μεταδίδοντας ‘τα φώτα’ της Μάθησης, της Γνώσης και της Δημιουργικότητας.
Τα εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Από την έρευνα στη διδασκαλία» που διοργανώνει το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), θα είναι ο κεντρικός άξονας του εορταστικού διημέρου, που θα κορυφωθεί με το ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου παγκοσμίως σολίστ Παναγιώτη Τροχόπουλου.

WINDOW

Τα Σεμινάρια, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις βιβλιοθήκες της περιφέρειας και σε τρεις βιβλιοθήκες της Αττικής, κλείνουν το φετινό δεύτερο κύκλο τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, τόπο γέννησης και δημιουργίας του Future Library.

IMG_8557

IMG_8540

Διακεκριμένοι Έλληνες ερευνητές από πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα της χώρας θα επιμορφώσουν εκπαιδευτικούς, αλλά και το ευρύτερο κοινό σχετικά με σύγχρονες μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη και παρουσιάζουν γενικότερο ενδιαφέρον για ένα καλλιεργημένο κοινό:
  • Ο τρόπος ανάγνωσης και κατανόησης της ποίησης του Ελύτη
  • Η πολιτική οικονομία της ανάπτυξης
  • Η διδασκαλία του αρχαιοελληνικού Συντακτικού στην τάξη
  • Η Ελλάδα από τον πόλεμο του ’40 έως τη δικτατορία του 1967

IMG_8493

Απευθύνεται σε καθηγητές Β΄θμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, ανέργους καθηγητές, σχολικούς συμβούλους, γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

P1040614

Τα θέματα αφορούν τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος:
  • Ιστορία
  • Νέα Ελληνικά
  • Αρχαία Ελληνικά
  • Οικονομία

IMG_8604

Μια μικρή γεύση από προηγούμενο σεμινάριο μπορείτε να πάρετε σε αυτό το βίντεο:

Προεγγραφή στο σεμινάριο
Πρόγραμμα διημέρου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
http://edu.futurelibrary.gr/
http://www.libver.gr/
Η είσοδος στα σεμινάρια είναι ελεύθερη.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Το πρόγραμμα “Από την έρευνα στη διδασκαλία” του Future Library, χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου.