Βραβεία Καινοτομίας του Future Library INELI-Balkans

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για Νέες Υπηρεσίες Βιβλιοθηκών
Πρωτοπόροι του Future Library στα Βαλκάνια καλούνται να σχεδιάσουν Νέες Υπηρεσίες Βιβλιοθηκών
σε ένα διαγωνισμό Βραβείων Καινοτομίας:
μια δράση-ορόσημο του προγράμματος INELI-Balkans!
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Μόλις λίγους μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και μετά από συνεχή εκπαίδευση, βιβλιοθηκονόμοι από την αρχαία Ιλλυρική πόλη Σκόδρα μέχρι το διεθνές επιχειρηματικό κέντρο Ζάγκρεμπ, από τη γραφική Πιάτρα Νέαμτς στα Καρπάθια Όρη μέχρι το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Βάρνα στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, από τους δημιουργικούς αστικούς παλμούς του Βελιγραδίου μέχρι τη γαλήνια πολυπολιτισμική Ίζολα στις ακτές της Αδριατικής, καλούνται από το Future Library να υποβάλουν Προτάσεις για το Σχεδιασμό Νέων Υπηρεσιών Βιβλιοθηκών!
12341336_870306063066970_1321344922049954154_n
Επιλεγμένες προτάσεις θα λάβουν Βραβεία Καινοτομίας τα οποία θα συνοδεύονται από χρηματοδότηση για την πιλοτική εφαρμογή τους. Πρόκειται για το αποκορύφωμα του πρώτου κύκλου της εκπαίδευσης του προγράμματος INELI-Balkans, που με επίκεντρο την καινοτομία ξεκίνησε μέσα από βιωματικά εργαστήρια και συνεχίστηκε σε μια ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας, προσφερόμενη από τη Google. Σταθμό στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτέλεσε, επίσης, η δίμηνη δωρεάν γνωριμία όλων των βιβλιοθηκών του INELI Balkans και των χρηστών τους με το Press Reader, μια υπερσύγχρονη ψηφιακή υπηρεσία που παρέχει διαδικτυακή πρόσβαση σε εφημερίδες από όλο τον κόσμο.
Έχοντας ως εφόδια από το Future Library ένα ψηφιακό αποθετήριο πολυμεσικού εκπαιδευτικού περιεχομένου, έναν οδηγό βέλτιστων βιβλιοθηκονομικών πρακτικών για τον προσδιορισμό νέων κοινωνικών αναγκών, καθώς και εργαλεία στρατηγικού σχεδιασμού, εξεύρεσης πόρων και διαχείρισης αλλαγής, οι Πρωτοπόροι Υπάλληλοι των Βιβλιοθηκών του INELI-Balkans ξεκινούν να σχεδιάσουν νέες εμπειρίες για τα μέλη των τοπικών τους κοινοτήτων. Η υποβολή των προτάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2016 και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στη 2 η Συνάντηση INELI-Balkans το Νοέμβριο του 2016.
Ο σχεδιασμός νέων υπηρεσιών βιβλιοθηκών με χρηματοδότηση για την πιλοτική εφαρμογή τους είναι μια δράση που το Future Library έχει ήδη εφαρμόσει με επιτυχία σε Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Σήμερα και για πρώτη φορά, το Future Library επεκτείνει την ιδέα αυτή σε Βραβεία Καινοτομίας και εκτός Ελλάδας στο διεθνές δίκτυό της, αξιοποιώντας την ευρηματικότητα και τη εξαιρετική ικανότητα των βιβλιοθηκών των Βαλκανίων να προσφέρουν λύσεις για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη του τόπου τους.
Μείνετε συντονισμένοι για τις «καινοτομίες» των Πρωτοπόρων του Future Library στα Βαλκάνια!

12347576_870305856400324_1141817580515864851_n

Το Future Library μέσα από το Διεθνές Δίκτυο Αναδυόμενων Καινοτόμων Βιβλιοθηκών στην περιοχή των Βαλκανίων (INELI-Balkans), συνδέει πρωτοπόρους επαγγελματίες βιβλιοθηκών από 11 χώρες, ενθαρρύνοντάς τους με δράσεις εκπαίδευσης και δικτύωσης και με βραβεία καινοτομίας, να ανταλλάζουν γνώσεις, να συνεργάζονται και να πειραματίζονται με νέες υπηρεσίες βιβλιοθηκών. Το πρόγραμμα INELIBalkans του Future Library πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.
Συνεργάτες
Google, Press Reader
Χάρτης του Future Library INELI-Balkans
Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το χάρτη των βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Future Library “INELI-Balkans”: https://goo.gl/ujMv8v

1

Περισσότερες Πληροφορίες
http://www.futurelibrary.gr/ineli-balkans/