Το Ταξίδι ξεκινάει και φέτος…

Το Future Library συμμετέχει και στην τέταρτη φάση του προγράμματος “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”.
Έχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή δύο ετών και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” συνεχίζεται και επεκτείνεται, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε περισσότερους δήμους εντός και εκτός Αττικής.

Ο σκοπός του προγράμματος και αυτή τη χρονιά είναι να συμβάλλει στην ελεύθερη πρόσβαση όλων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό. Το πρόγραμμα θα “ταξιδέψει” σε νέους προορισμούς κατά την περίοδο Απρίλιος – Μάιος 2016, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα το ΚΠΙΣΝ, μέσα από ένα ταξίδι ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής αναζήτησης.
Με προορισμό το ΚΠΙΣΝ, που σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του, η τέταρτη φάση του προγράμματος θα περιλαμβάνει τις εξής καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις: Παλιάτσοι, η σημαντικότερη όπερα του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο παρουσιάζεται με το μοναδικό τρόπο της «Όπερας της Βαλίτσας» σε 14 δήμους της Αττικής, Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛΣ για εφήβους Επόμενη στάση: Όπερα! και εβδομαδιαία γιορτή για τα παιδιά και την ανάγνωση, Συλλέγω Εμπειρίες από το Future Library σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε 87 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες.
Στην προσπάθεια αυτή, 87 βιβλιοθήκες του δικτύου Future Library αναλαμβάνουν να αναδείξουν τις βιβλιοθήκες τους ως σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας. Στο μέλλον θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε αν διαθέτουμε έμπειρους αναγνώστες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου προτείνουμε στους μελλοντικούς ενήλικους αναγνώστες για επτά ημέρες, επτά βιβλία και επτά διαφορετικές αναγνωστικές εμπειρίες, που θα αναδείξουν την απόλαυση της ανάγνωσης.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 2 έως και τις 8 Απριλίου, παράλληλα, στις 87 βιβλιοθήκες του δικτύου μας και απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.
Το Μάρτιο του 2016, όλοι οι συνεργάτες ήρθαν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο επιμορφωτικό σεμινάριο, που διοργανώθηκε από το Future Library, με σκοπό τη βέλτιστη υλοποίηση του προγράμματος.
[wonderplugin_slider id=”2″]
Μια γεύση από το Ταξίδι μπορείτε να πάρετε σε αυτό το βίντεο:
Από την έναρξη του, το Νοέμβριο του 2013 και μέχρι σήμερα το “Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ” επισκέφτηκε συνολικά 41 δήμους σε όλη τη χώρα, ενώ πάνω από 28.000 πολίτες όλων των ηλικιών συμμετείχαν στις καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και δημιουργικές δράσεις, ενισχύοντας και ανανεώνοντας τις σχέσεις τους με την τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.
H είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snfcc.org), σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).
Οι 87 βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
Αφίσα – Συλλέγω εμπειρίες
Αφίσα – Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Φυλλάδιο
Αναλυτικό πρόγραμμα